Όμιλος Panini

Όμιλος Panini: Ιστορία και πληροφορίες υπόβαθρου 

Η Panini ιδρύθηκε το 1961 με το λανσάρισμα της πρώτης συλλογής Calciatori/Ποδοσφαιρικών Παικτών. Οι ιδρυτές, οι αδελφοί Panini, είχαν ήδη ανοίξει ένα εφημεριδοπωλείο στο Corso Duomo στη Μοντένα το 1945 και, μέχρι το 1954, είχαν ξεκινήσει την εταιρεία διανομής εφημερίδων των αδελφών Panini. 

Η εταιρεία παρέμεινε υπό τη διοίκηση της οικογένειας Panini και αναπτύχθηκε για να φτάσει ετήσιο τζίρο μεγαλύτερο από 100 δισεκατομμύρια λίρες.

Το 1988, η εταιρεία πωλήθηκε στον Όμιλο Maxwell, γεγονός που επέβαλε μια σειρά από διοικητικές αλλαγές μέσω ξένης διαχείρισης. Μετά από χρόνια οικονομικών δυσκολιών, η Panini αγοράστηκε από τις Bain Gallo Cuneo και De Agostini το 1992. Χρειάστηκαν δύο έτη προσεκτικής διαχείρισης για να επιστρέψει στην παλιά της δόξα. Η Panini μετά ενώθηκε στον Όμιλο Marvel Entertainment. Ωστόσο, η διοίκηση, με επικεφαλής τον Aldo H. Sallustro, διατηρήθηκε και η έδρα παρέμεινε στην Ιταλία.

Στις 8 Οκτωβρίου 1999, η Panini εξαγοράστηκε από την Fineldo SpA του Vittorio Merloni, ένας ιταλικός όμιλος ετερογενών δραστηριοτήτων που ασχολείται με την παραγωγή διάφορων καταναλωτικών προϊόντων και με χρηματοοικονομικές επιχειρήσεις, μαζί με τα Ανώτατα Στελέχη της Panini.

Panini εξαγόρασε την εταιρεία World Foot Center, η οποία ασχολείται με τη διανομή και προώθηση ποδοσφαιρικού εμπορεύματος, τόσο για λέσχες όσο και για τη γαλλική εθνική ομάδα. Επίσης, απόκτησε ένα σημαντικό μερίδιο της DigitalSoccer Project, η οποία αναπτύσσει επαναστατικό λογισμικό για το τομέα του αθλητισμού. Επιπλέον, η παραγωγή του αυτοκόλλητου χαρτιού, η οποία αντιπροσωπεύεται από το Τμήμα Adespan, έχει πωληθεί στην Avery Dennison, τον παγκόσμιο ηγέτη στην αγορά του αυτοκόλλητου χαρτιού.

Ο Όμιλος Panini, με έδρα στη Μοντένα της Ιταλίας, είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στην αγορά συλλεκτικών ειδών και καρτών ανταλλαγής. Η Panini είναι επίσης ένας από τους ηγετικούς εκδότες παιδικών περιοδικών και βιβλίων, manga και γραφικών νουβελών, τόσο στην Ευρώπη όσο και στη Λατινική Αμερική. Εκτός αυτών, η Panini εμπλέκεται σε σημαντικά προγράμματα πολυμέσων.

Για περαιτέρω πληροφορίες: www.paninigroup.com